Maskiner

Vårt industriprogram omfattar helhetslösningar för krävande industriverksamhet med hög produktionstakt och små marginaler. Sortimentet omfattar en rad lösningar med hög kapacitet och tekniknivå – allt från fleroperationsmaskiner till kompletta sprutmålningsanläggningar.

Maskintyper

För att yrkesskicklighet och affärsmannaskap ska komma till sin rätt krävs det rätt utrusning. Som kund hos S.I.T. får du tillgång till de kompletta produktprogrammen från några av världens ledande leverantörer.

 

CNC

Här finns maskiner för alla behov, från det lilla inredningssnickeriet till kompletta automatiserade celler för till exempel kök, fönster, eller konstruktionsträ.

Kantlistmaskiner

Från snickeri till industri – jobbar du med skåp eller luckor behöver du en bra kantlistmaskin. I vårt sortiment finns allt från instegsmaskinerna Mimimax till Olympic och för industritillämpningar Stefani.

Hyvlar

För att få en bra slutprodukt vill du att ämnet du jobbar med är rakt och rätt i mått. Med genommatade hyvlar från SCM får du ett perfekt resultat.

Ytbehandling

Superfici är en ledande tillverkare av ytbehandlingsutrustning för träindustrin. I produktprogrammet finns bland annat sprutautomater, robotautomater, valsmaskiner, och folieringsmaskiner.

Putsmaskiner

Maskiner för kalibrering och finslipning på massivträ, fanér, skivmaterial, lack (även högglans) till nya trender såsom strukturslipning och borstning.

Sågar

För kapning av massivträ kan vi erbjuda flera olika lösningar. Allt från enkla manuella parallellkapar och radialkapsågar till mer automatiserade kaplinjer med eller utan gering. Maskinerna i vårt produtprogram lämpar sig för allt från snickerier till takstolsfabriker.

Tappmaskiner

Ett komplett program av enkeltappmaskiner för dörr- och fönsterindustri. Allt från enkla lösningar med såg och en kort vertikalfräs till CNC-styrda maskiner med automatisk bordsrörelse och långspindlar för flera verktygsuppsättningar.

Borrmaskiner

Flera lösningar med snabba och flexibla borrmaskiner för genommatning samt mindre kompakta borrautomater. Maskiner för nesting finns för alla kapacitetsbehov.

Snickerimaskiner

Vårt program för snickerimaskiner är uppbyggt speciellt med tanke på det lilla eller mellanstora snickeriföretaget med fokus på flexibilitet och hantverksskicklighet. Sortimentet omfattar maskiner för alla behov, från bearbetning till efterbehandling. I toppsegmentet finns L’invincibile-maskinerna.

Spån & Miljö

För att få en bra fabriksmiljö krävs ett utsugssystem och luftbefuktning. Vi erbjuder utsug från AL-KO och luftbefuktning från Unifog. Kvarnar och pressar från Gross.