Om oss

Träbearbetning är vår grej. Med hundra års erfarenhet i ryggen har vi modet att blicka framåt erbjuda det våra kunder kommer att behöva i framtiden.

Hundra års erfarenhet

Vi är ett företag med lång tradition inom svensk träbearbetning. Vår historia, som går ända tillbaka till 1919, har byggt vår gedigna plattform av kunskap och erfarenhet som vi står på idag och gör det möjligt för oss att se nya innovativa möjligheter. Sigfrid Stenberg grundade företaget 1919 med affärsidén att leverera maskiner till träindustrin. Vi ingick länge i AB Sigfrid Stenberg och kallades kort och gott för Stenbergs. 2007 såldes verksamheten till E & F Holding och bytte då namn till Stenbergs Träteknik AB.

Fem år senare byter vi namn till S.I.T –­ Svensk Innovativ Träteknik AB. Med det skapar vi ny historia. Tillsammans med våra kunder vill vi förnya branschen och skapa innovativa och lönsamma lösningar.

 

Innovativa maskinlösningar

En av de saker som vi har lärt oss under åren är nämligen att det inte funkar att fastna i gamla hjulspår.
Från oss får du aldrig höra att det var bättre förr. Istället föreslår vi nya lösningar som är rätt för just ditt företag. Oavsett om du driver ett litet snickeri eller en stor industri har vi kompetensen och maskinerna. Vi engagerar oss helhjärtat i dina processer och erbjuder ett helhetsåtagande – från förstudie till maskinleverans, uppföljning, service och underhåll. Vi har till och med smarta lösningar för spillåtervinning och uppvärmning av lokalerna.
Helheten eller delarna? Det är du som bestämmer!