Upplev årets Trädagars på S.I.T

Årets enda mässa för träindustrin närmar sig. Den 3–5 september 2019 öppnar vi upp mässan. Årets TRÄDAGARS erbjuder den bästa möjligheten i Sverige att uppleva träbearbetning. Se till därför till att du planerar in ett besök hos S.I.T någon av dagarna.

I hallen...

Inför årets mässa har vi möblerat om lite i hallen. Missa inte vårt hörn med begagnade maskiner!

S.I.T arbetar med leverantörer av världsklass. SCM, Costa och Cefla är tre starka, ledande varumärken som har maskiner i drift under mässdagarna. Här nedan ser du vad vi visar från dem. Förutom dessa tre finns ytterligare ett 20-tal utställare/varumärken representerade.

Mer information om alla våra utställare hittar du här.

Smartcoater Pro

Cefla visar sin nyutvecklade valsmaskin Smartcoater Pro med automatiskt rengöringssystem för tvätt av valsarna. Maskinen klarar av att köras med ett högre valstryck.

Härda UV-lack med LED

Se när våra lackleverantörer visar specialanpassad lack som härdar med enbart LED-belysning. Vi demokör och visar hur det fungerar på Ceflas maskiner med lacker från våra färgleverantörer Teknos, AkzoNobel och Sherwin Williams. 3 september körs visningen med UV-lack från Teknos, 4 september med UV-lack från AkzoNobel och 5 september med UV-lack från Sherwin Williams.

Cefla Smartedge

Slipp kantmålning av MDF i stack. Kantmåla med Cefla Smartedge. Täta MDF-kanter med UV. Vi visar hur dessa kanter ser ut efter behandling.

Exydry-Z – Excimerugn

Vi visar luckor som är lackerade i Exydry-Z, Ceflas excimerugn för matta ytor under glans 5. Extrem reptålighet och antifingerprint proof.

Costa bredbandsputs

Costa är en av världens ledande tillverkare av bredbandsputsar. I hallen visas en bredbandsputs som är utrustad med tvärband, vals, roterande borstdiskar och ett dynaggregat.

CNC

SCM visar två CNC-maskiner i drift. En Accord 25 med fullautomatbord Matic där vi tillsammans med Staircon tillverkar en komplett trappa. I den kör vi också fönsterdetaljer som visar hur enkelt det fungerar med automatbordet. I den andra CNC-maskinen som är en Morbidelli m200, med Flexmatic automatbord, tillverkar vi köksluckor och använder en robot för betjäning av maskinen. Dessutom en spännande 5-axlig bearbetning.

Kantlist

Vi kommer att ha tre olika kantlistmaskiner i drift. Den lilla K360, K560 med varmluft samt en maxad Stefani XD.

Begagnade maskiner

Missa inte vårt hörn med begagnade maskiner. Här kanske du hittar lite fynd?